ایمن تیک / مرکز کنترل فنی و ایمنی ساختمان

فن کویل

خدمات تعمیر و نگهداری

در صورت وجود هرگونه خرابی و مشکل در دستگاه فن کویل شما که شامل مواردی چون: بوی سوختگی، درست عمل نکردن دور کند، تند و متوسط این دستگاه، کم بودن شدت باد، چکه کردن آب از این دستگاه، نداشتن عملکرد  درست،کم شدن میزان گرم یا سرد شدن فن کویل میباشد. تیم ایمن تیک با داشتن تعمیرکاران متخصص و مجرب به آسانی میتواند خدمات تعمیر فن کویل شما را انجام دهد. 

فن کویل از فن، موتور، دریچه و کویلهای گرم و سرد تشکیل شده که از آن در مراکز تجاری، مسکونی و ساختمانها استفاده میگردد. دستگاهیست که از یک فیلتر با راندمان کم و یک یا چند سانتریفیوژ همراه با کویل سرد و گرم تشکیل شده. فن کویلها بر حسب موقعیت نصب به 5 دسته زمینی، دیواری، سقفی توکار، کانالی، کاستی (یک طرفه، دو طرفه و چهار طرفه) تقسیم میشود. همچنین این دستگاه به کانال متصل نمیگردد و با کلید on/off یا ترموستات کار میکند.

نصب فن کویل بسیار ساده میباشد اما نیاز به تعمیر و نگهداری منظم دارد برای اینکه عملکرد بهتری داشته باشد. این دستگاه با آب سرد و گرم از دیگ مرکزی و چیلر تغذیه میشود. برای اینکه انرژی تولید شده را به محیط ارائه دهند معمولا از دو لوله (سرد یا گرم) و چهار لوله (هر دو واحد گرم کننده و خنک کننده به صورت همزمان) بکار میگیرند. بدین صورت که هوای ورودی به فن کویل اول از روی فیلتر عبور میکند و سپس از قسمت فن و سپس از قسمت کویل میگذرد و وارد فضا میشود.

برای اینکه این دستگاه دچار نشتی آب تقطیر شده نشود در آنها لوله تخلیه و تشتک وجود دارد. گرمایش فن کویل میتواند توسط بخار یا آب گرم کار کند. حتی در این سیستم به جای کویل گرمایش میتوان از نشان الکتریکی هم بهره گرفت.

 

 

فن کویل چگونه کار میکند؟

فن کویلها دو کانال اصلی رفت و برگشت دارند که در همه قسمتهای ساختمان برای تامین هوای خوب و مطلوب وجود دارد. هر واحد فن کویل به شکل مجزا به یک کویل سرمایشی یا گرمایشی اتصال یافته و یا به صورت همزمان به هر دو اتصال می یابد. به کمک کانالها و از طریق فن میتوان هوای تازه را وارد محیط کرده و دمای مطلوبی را به وجود آورد. مراحلی که همه فن کویلها برای تامین هوای مطبوع طی میکنند:

-هوای داخل محیط را با استفاده از فن یا هوا رسان مکش میکنند.

-هوای دریافتی را از روی فیلترها برای برطرف کردن آلودگیهای موجود عبور میدهند.

-فن هوای تصفیه شده را به داخل کویلها میفرستند.

-دمای کویل را با توجه به هوایی که در اطراف آن جریان دارد تنظیم میکند.

-زمانی که هوا در اثر عبور از اطراف کویلها به دمای مطلوب میرسد.

-هوا دوباره توسط فن و پس از عبور از فیلترها به محیط برمیگردد. برای اینکه هوای اطراف کویلها به دمای مطلوب برسد به آب نیازست. آب گرم یا سردی که در کویل در جریانست میتواند دمای اطراف کوئل را به اندازه مطلوب برساند.

انواع فن کویل

در ادامه به معرفی انواع فن کویل میپردازیم. نکته ای که وجود دارد اینست که نحوه کانال کشی فن کویل باهم فرق دارد. اما اساس و پایه نحوه عملکرد آنها معمولا یکیست.

فن کویل دیواری

کانال کشی این دستگاه به شکل توکار انجام میشود و قابل دیدن نیست. این نوع فن کویلها به وسیله لوله هایی که به سیستم گرمایش مرکزی متصل اند آب مورد نیاز خود را تهیه میکنند.

فن کویل سقفی

این دستگاه قبل از ساخت ساختمان کانال کشی شده و در آنجا نصب شده. دارای دو زیر مجموعه اصلی کانالی و کاستی هستند. فن کویل کاستی میتواند باد خود را به هر جهتی میخواهد بفرستد و نیاز به کانال کشی ندارد. فن کویل کانالی به شکل توکار نصب میشود و کانال کشی آن سخت ترست. در ضمن از سقف کاذب هم برای نصب این دستگاه میتوان استفاده کرد.

فن کویل زمینی

دریچه هوا در این دستگاه باد را به طرف روبه رو، بالا و یا به شکل مایل در فضا پخش میکند. همچنین به دو صورت روکار و توکار به کار برده میشود. این نوع سیستم شامل یک لوله ورودی و یک لوله خروجی هستند که آب مورد نیاز را تامین میکنند و تنظیمات ساده ای دارند.

فن کویل دو لوله

این سیستم برای تنظیم دمای آب و رسیدن به دمای مطلوب از یک سنسور دمایی بهره میگیرد. در واقع این سنسور مشخص میکند که هوای خروجی باید گرم باشد یا سرد. این فن کویل دارای یک لوله رفت و یک لوله برگشت میباشد که به دیگ گرمایشی یا چیلر متصل است.

فن کویل چهارلوله

این دستگاه قابلیت این را دارد که به صورت همزمان هوای گرم و سرد در بخشهای مختلفی از محیط به وجود بیاید. به این دلیل که دو لوله در مسیر رفت وجود دارد و دو لوله در مسیر برگشت.

اجزاء فن کویل

اجزاء فن کویل شامل: فن، کویل حرارتی، فیلتر، الکتروموتور (فن موتور)، ترموستات/کلید سلکتوری/ریموت کنترل، شیر هوا گیری دستی یا اتوماتیک، پلنیوم باکس هست. در ادامه هر کدام را توضیح میدهیم.

فن

فن به دو صورت چپ گرد و راست گرد متناسب با نوع فن کویل کار میکند. جنس فنها فلزی و غیر فلزیست. فنهای فلزی مقاومتشان در برابر درجه حرارت بالای آب زیادست و قیمتشان نیز به نسبت فن غیر فلزی بیشترست. در واقع وظیفه اصلی فن گردش هوا در فن کویل میباشد. فنهای پلیمری معمولا در دستگاههای وارداتی به خاطر طراحی زیبا با صدای کمتر بکار برده میشود و قیمتشان کمتر و صدای باد بسیار کمتری دارد. فنها معمولا در دو نوع کم فشار و پر فشار تولید میگردند. به بخشی که فن در آن قرار میگیرد هوزینگ میگویند.

کویل حرارتی

قطعه ای که از تعدادی لوله های مسی با فینهای آلومینیومی تشکیل شده و محل عبور سیال در فن کویل میباشد کویل نام دارد. نحوه عملکرد کویل بدین صورتست که لوله ها به کلکتور خروجی و ورودی وصل میشوند. کار یکی از لوله ها تامین آب سرد در تابستان و آب گرم در زمستان و لوله دیگر وظیفه برگشت آب به موتورخانه مرکزی را بر عهده دارد. گاهی اوقات از دو کویل در فن کویل استفاده میشود برای اینکه به شکل همزمان هوای سرد و گرم تامین شود. به این مدل فن کویل چهار لوله ای میگویند. کویلهای 2 یا 3 به مقدار لوله مسی کار شده در کویلهای آب گرم گفته میشود. فن کویل دو لوله ای دارای یک کویل میاشد یعنی تنها هوای سرد یا گرم را تامین میکند.

فیلتر

فیلتر در مسیر ورودی فن کویل قرار گرفته و مانع ورود گرد و غبار به درون دستگاه میشود. توصیه میگردد از فیلترهایی استفاده شود که قابل شستشو و تمیز کردن باشد. هر چند وقت یکبار قبل از روشن کردن دستگاه بایستی فیلترها را تمیز کنیم تا گرد و غبار روی آن از بین برود. 2 مدل فیلتر فلزی و پلاستیکی در بازار وجود دارد.

موتور

الکتروموتور باعث چرخش فن و حرکت کل سیستم میگردد و در دورهای متفاوت از سه تا حداکثر هشت دور موجودست. وظیفه انتقال انرژی و توان را بر عهده دارد. موتور از تعدادی شفت و بلبرینگ تشکیل شده که بهترست از بلبرینگ مطمئن در موتور استفاده شود تا صدای تولیدی موتور کمتر باشد و کارایی موتور بالاتر برود. در واقع بهترست از الکتروموتوری با دور بالا و صدای کم بهره گیرید تا صدای تولیدی کل مجموعه زیاد نباشد و فضا را درگیر نکند. انواع مدلهای فن موتور مدل  الکتروموتور جریان مستقیم یا DC، الکتروموتور جریان متناوب یا AC و الکتروموتورهای خاص و در انواع شفت کوتاه، شفت یک طرفه و شفت بلند موجود می باشند.

خدمات مرتبط

newsletter2

استان خود را انتخاب کنید

با انتخاب شهر و استان، خدمات ایمن تیک را در شهر خود ببینید

×

×

جستجو در سایت